Skip to main content

Lifecoach

Lifecoaching Friesland

De lifecoach voor al je levens- en zingevingsvragen

Iedere periode in je leven kent zijn eigen vraagstukken, problemen en obstakels.

Niets blijft zoals het is, het leven is continu in beweging en stelt je vragen waarop je een antwoord moet geven. De keuzes die je maakt zijn bepalend voor jou, je omgeving en je toekomst. Als lifecoach in Friesland zie ik veel mensen hiermee struggelen.

Herken je jezelf in één van de volgende punten?

 • Het dertigers dilemma, je bent tussen de 25 en 35 en je voelt diep in jezelf onrust, het gevoel dat het niet klopt… je voelt je moe en vindt het lastig om keuzes te maken;
 • Je hebt in principe alles wat je wilt en toch mist er iets…;
 • Je hebt veel bereikt in je leven maar het gevoel dat er meer is knaagt aan je;
 • Je had je leven goed op orde en dan gebeuren er dingen die je zekerheden onderuithalen. Hoe nu verder?;
 • Je staat op een tweesprong in je leven en je moet kiezen. Hoe doe je dat?;
 • Je vraagt je af wat jouw doel hier op aarde is;
 • Je overweegt om een andere richting op te gaan maar hoe weet je wat bij jou past en welke richting je op moet?;
 • Je staat op het punt om met pensioen te gaan maar hoe blijf je toch een zinvol leven leiden dat bij je past?;
 • Je wilt zelf de regie over je leven in de hand nemen;
 • Hoe vind je jezelf en innerlijke rust?;
 • Hoe kan je je gelukkiger voelen?;
 • Hoe maak je de juiste keuzes?;
 • Je wilt (weer) kunnen genieten.

“Het mooie van problemen is dat ze opgelost kunnen worden”

Dertigers dilemma

Neem het dertigers dilemma, veel mensen tussen de 25 en 35 jaar herkennen zich hierin. Steeds jonger worden we ons bewust van de overweldigende hoeveelheid keuzes die ons voorgeschoteld worden en die allemaal bepalend zijn voor onze toekomst. De druk die dat met zich meebrengt kan enorm zijn. Ontsnappen is bijna niet mogelijk want als je niet zelf kiest dan wordt er voor je gekozen. Een burn-out ligt op de loer. De vele keuzes die we moeten maken impliceert aan de andere kant natuurlijk ook de vrijheid om überhaupt keuzes te mogen maken en daar ligt het aangrijpingspunt voor lifecoaching Friesland. Als lifecoach leer ik je het ervaren van vrijheid.

Midlifecrisis

Een ander voorbeeld van een al langer bekend fenomeen is de midlifecrisis. Het is grofweg de periode tussen 35 en 45 tot 50 jaar. Een verwarrende periode waarin we ineens wakker worden en ons afvragen hoe we daar zijn gekomen en vooral ook hoe we nu verder moeten en willen. Lichamelijke en geestelijke veranderingen vinden plaats, we hebben het maar te ondergaan. Letterlijk staan in het midden van je leven brengt het besef van een voorbije periode met zich mee en ook laat het je zien wat er nog voor je ligt. Wat tot nu toe vanzelfsprekend was wordt ineens onzeker. We nemen afscheid van een periode om een nieuwe fase in het leven binnen te stappen. Leer leven in het moment want daar ontvouwt de toekomst zich en kun je steeds de keuzes maken die op dat moment voor jou passend zijn. Bewust leren kiezen vanuit rust en overzicht en ruimte maken voor dingen die je niet (meer)kunt veranderen. Laat je meenemen op de stroom van je leven.

Waar start de zoektocht bij lifecoaching

Lifecoaching Friesland begint altijd op het punt waar je nu staat. Dit is het uitgangspunt van waaruit onze gezamenlijke zoektocht start. Het verleden kun je niet meer veranderen dat is een feit. Wat je nu ervaart ten gevolge van het verleden kun je wel veranderen, je kunt lijden veranderen in leiden. De toekomst is aan jou, die wacht nog om door jou gecreëerd te worden dat geeft een gevoel van vrijheid. Op ieder moment kun je besluiten dat je een andere weg in wilt slaan. Aan jou de keuze om deze vrijheid te bereiken en los te komen van patronen die je leven tot nu toe hebben bepaald.

“Neem het roer in handen, maak de keuzes die bij je passen en voel de voldoening en rust die daarbij hoort. Zet de stap en kom in beweging.”

Stappen zetten met jouw lifecoach

Wil je veranderen dan vraagt dat om een andere benadering dan die waarmee je tot nu toe het probleem hebt benaderd. Daarvoor ga ik als coach in Friesland samen met jou op pad, we gaan de volgende stappen zetten:

 • Bestaande patronen en strategieën onderzoeken;
 • Ruimte maken voor nieuwe gezichtspunten;
 • Manieren ontwikkelen waarop je kunt ontspannen;
 • Zelfreflectie ontwikkelen;
 • Je zelfbewustzijn vergroten;
 • Zoeken naar jouw definitie van geluk;
 • Je kernwaarden leren kennen;
 • Je kwaliteiten ontdekken en inzetten;
 • Leren leven naar je kernwaarden;
 • Gefundeerde keuzes kunnen maken.

Traject lifecoaching bij Praktijk Wantij

In ieder traject sta jij met jouw wensen en doelen centraal. Ik zoek altijd naar wat bij jou past, er zijn veel technieken die ingezet kunnen worden waaronder ACT coaching net als er vele creatieve oplossing zijn om te bereiken wat je graag wilt.

Het belangrijkste instrument om doelen te halen en een voldoening gevend leven te creëren komt uiteraard van jou als cliënt. Jouw bereidheid om te zoeken en te veranderen is altijd de basis van succes. Zonder bereidheid blijft alles zoals het is. Daarnaast werpen een open en nieuwsgierige houding zijn vruchten zeker af in het verloop van een traject. Het bijhouden van een logboek helpt je om te zien waar je vandaan komt, waar je nu staat en waar je naar toe gaat. Schrijven kan je ook enorm helpen bij het zetten van stappen, het formuleren van wensen en doelen en het structureren van processen.

Vanaf het moment dat we met elkaar in zee gaan vind je mij aan je zijde om je te helpen, te steunen en te stimuleren zodat jij kunt worden wie je ten diepste bent. Jouw succes is mijn succes.

Tarieven

Uurtarief

Lifecoaching op uurbasis

90

Per dagdeel

Lifecoaching per dagdeel

245

Traject

Lifecoach traject, 8 dagdelen

1545

Staffelkorting bij afname van meerdere dagdelen ineens. Vind meer informatie op de tarieven pagina.
*Tarieven zijn inclusief BTW.

friesland coaching tineke hovius coach

Ben je toe aan verandering?

Lifecoaching helpt je bij je zoektocht, geeft je inzicht en zet je in beweging. Vind je eigen levenstroom en houd deze vast.
Verander problemen in uitdagingen en vind rust terwijl het leven om je heen stroomt, dan weer rustig kabbelend en dan weer als een kolkende massa.

Als lifecoach in Friesland help ik je graag!
Voel je vrij om een kennismakingsgesprek in te plannen of neem contact op voor meer informatie.