Skip to main content

Burn-out coach

Burn-out coaching Friesland

Ben jij overspannen of zit je in een burn-out?

Kom vandaag nog in beweging en begin de eerste stappen te zetten op de weg naar vrijheid bij burn-out coaching Praktijk Wantij in Friesland.

Herken jij jezelf in de volgende punten?

 • Je hebt langdurig te maken gehad met stress (ook onbewust);
 • Je voelt je vermoeid of zelfs uitgeput zowel fysiek als geestelijk;
 • Je kunt je moeilijk concentreren;
 • Je slaapt slecht en staat op zonder echt uitgerust te zijn;
 • Je bent soms zo maar boos en prikkelbaar;
 • Je emoties nemen zomaar de overhand;
 • Je hebt een veranderde eetlust;
 • Je libido is verlaagd of zelfs helemaal verdwenen;
 • Je kunt niet meer genieten waar je dat vroeger wel kon;
 • Je ervaart geen plezier meer;
 • Je kunt niet meer helder denken, het is chaos in je hoofd.

Grote kans dat je te maken hebt met een burn-out. Ben je benieuwd of ik je kan helpen? Je kunt gratis met mij kennis maken en daarna beslissen of we samen aan de slag gaan.

Plan vrijblijvend kennismakingsgesprek

Het diepste dal kan alleen bestaan door de hoogste piek.

Burn-out ontstaat niet door werk

Een burn-out ontstaat niet door werk zoals vaak wordt gedacht, het is het resultaat van het langdurig bloot staan aan emotionele overbelasting en stress. Natuurlijk kan werk eraan bijdragen maar de oorzaak ligt in hoe je omgaat met jezelf in stressvolle situaties, bij werkdruk en in emotionele situaties.

Alvorens je te maken krijgt met een burn-out is er sprake van overspannenheid. De balans tussen ontspanning en inspanning is verstoord. Je lichaam en geest geven signalen als de spanning te lang te hoog is. Als je die niet herkent of als je ze negeert dan raak je letterlijk te gespannen en gaat de rek eruit zoals een elastiekje dat langdurig maximaal uitgerekt wordt. Het hele systeem, geestelijk en fysiek raakt overbelast. Doe je dan nog steeds niets om de balans te herstellen dan is het resultaat uiteindelijk een Burn-out, de energie die normaal gesproken door je lichaam en geest stroomt is bevroren en dat merk je.

Voel je dat het je allemaal te veel wordt? Plan een gratis gesprek in met Tineke

Niveaus bij een burn-out

Er zijn verschillende niveaus te onderscheiden bij een burn-out.

1

Overspannenheid

Overspannenheid is de eerste fase, er is gedurende een periode veel spanning en stress maar het systeem is nog intact, je kunt nog opladen.
2

Beginnende burn-out

Beginnende burn-out is de fase die op overspannenheid volgt. De eerste geestelijke en/of lichamelijke klachten ontstaan. Het systeem begint te haperen maar je kunt met enige goede wil nog redelijk normaal functioneren.
3

De burn-out

De burn-out, in deze fase nemen de klachten in aantal en in heftigheid toe. Je hebt moeite om te blijven functioneren. Je bent voortdurend vermoeid, je concentratievermogen neemt af, je bent snel prikkelbaar en humeurig, het plezier is ver te zoeken, je voelt je leeg en lusteloos.
4

Een ernstige burn-out

Een ernstige Burn-out is de fase waarin je volledig uitgeput bent, je kunt niet meer functioneren en zelfs de kleinste inspanning is te veel. Opladen gaat niet meer. Je voelt je depressief en waardeloos.

De ene burn-out is de andere niet. De klachten en het verloop kunnen erg verschillen. Twijfel je of in een burn-out zit of wil je een luisterend oor?

Tineke is er voor je. Plan een gratis en vrijblijvend gesprek.

Gehoord worden bij een burn-out

Een burn-out is een signaal dat gehoord wil worden en dat is precies waar burn-out coaching bij Praktijk Wantij in Friesland mee begint. Je letterlijk gehoord en begrepen voelen is het startpunt van herstel. Je lichaam en geest verlangen niets anders dan dat.

Ons lichaam en onze geest houden van balans en willen daar graag in terugkeren. Gezonde spanning tegenover rust en ontspanning.

De snelheid en mate van herstel is afhankelijk van:

 • Het niveau van de burn-out of overspannenheid, zit je nog in de fase van overspannenheid of heb je al kenmerken van een stevige burn-out
 • De mate waarin je bereid bent om anders met jezelf en de buitenwereld om te gaan
 • De tijd die je jezelf geeft om te herstellen, een burn-out is niet in een paar weken ontstaan en je hebt tijd nodig om zowel lichaam als geest te laten herstellen.

Burn-out coaching Friesland neemt je mee en gaat samen met jou op zoek naar een methode die voor jou werkt. Het duurzaam herstellen van de balans is het uitgangspunt.

Plan kennismakingsgesprek

Veranderen bij een burn-out

Veranderen is geen gemakkelijke opdracht, daar ben ik mij als burn-out coach zeer van bewust. Om weer geluk en plezier te kunnen ervaren is het wel heel erg noodzakelijk en ik weet als geen ander dat de beloning uiteindelijk groot is.

De weg die je tot nu toe bent gegaan heeft je hier gebracht en vanaf nu is de keus aan jou….. De vrijheid die je uiteindelijk krijgt is het mooiste en waardevolste geschenk dat je jezelf kunt geven.

Welke stappen gaan we zetten:

 • In kaart brengen van gedragspatronen die ervoor hebben gezorgd dat je in deze situatie bent terecht gekomen;
 • Uitzoeken in welke situaties je stress ervaart;
 • Ondertussen werken we aan manieren om te kunnen ontspannen, deze stap is heel belangrijk, zonder ontspanning kun je niet herstellen en word je uiteindelijk ziek;
 • Ruimte maken voor acceptatie;
 • Een korte en lange termijnplanning maken voor praktische zaken;
 • Ruimte maken voor- en zoeken naar- nieuwe gezichtspunten;
 • Je zelfbewustzijn vergroten;
 • Zelfreflectie ontwikkelen;
 • Je kwaliteiten ontdekken en leren inzetten;
 • Ontdekken wat je kernwaarden zijn en ernaar gaan leven;
 • Keuzes leren maken;
 • Een stressmanagement plan maken dat bij jou past;
 • Ruimte maken voor plezier.

Bij burn-out coaching bij Praktijk Wantij draait het om jou, jouw succes is mijn zorg. In mij zul je een heldere, intuïtieve en begripvolle coach vinden die jou helpt en ondersteunt bij het zetten van de stappen die jou naar een waardevol leven leiden. Laat de stroom je dragen.

Twijfel je of je in een burn-out zit? Of wil je een luisterend oor?
Neem contact op met Tineke.

Plan jouw gratis kennismakingsgesprek

Wat komt tevoorschijn als alles is bezonken?

Tarieven

Uurtarief

Burn-outcoaching op uurbasis

90

Per dagdeel

Burn-outcoaching per dagdeel

245

Traject

Burn-outcoaching traject, 8 dagdelen

1545

Staffelkorting bij afname van meerdere dagdelen ineens. Vind meer informatie op de tarieven pagina. Wil je een offerte aanvragen voor je werkgever? Neem dan contact met mij op.
*Tarieven zijn inclusief BTW.

coaching friesland tineke hovius coach

Ben je toe aan verandering?

Begin met het maken van de keuze om een vrijblijvende kennismakingsafspraak in Friesland (maar kan door heel het land) te maken en voel gelijk de ruimte die het zetten van stappen je geeft. Als de energie weer vrijelijk kan stromen begrijp je wat de burn-out je heeft willen vertellen.

Als burn-outcoach in Friesland help ik je graag!
Voel je vrij om een kennismakingsgesprek in te plannen of neem contact op voor meer informatie.