Skip to main content

ACT-coach

ACT-coaching

ACT (Acceptatie en Commitment Therapie) Coaching is een manier om in je kracht te gaan staan en te werken aan een rijk, zinvol en waardevol leven.

ACT en levensgeluk

Acceptatie en bereidheid en toegewijde actie zijn basisvoorwaarden voor verandering en groei. De menselijke geest houdt niet van verandering daarom doet ie er alles aan om zich te verzetten en er onderuit te komen. Dat is dan ook de reden waarom veranderen zo lastig is.

ACT nodigt je uit om op een nieuwe en betekenisvolle manier naar de wereld en jezelf te kijken. Verschuif je focus en je ziet alles vanuit een ander perspectief. Laat jouw veranderingsproces met ACT een boeiende reis zijn naar meer levensgeluk.

ACT coaching Friesland wijst je graag de weg op jouw reis.

Plan kennismakingsgesprek

Loslaten en verbinden

Ieder mens maakt in zijn of haar leven momenten mee van vreugde, succes, mislukking, verlies, liefde, teleurstelling, frustratie, afwijzing, geluk, wanhoop en verwondering.

Het spreekt voor zich dat we pijn het liefst zouden willen vermijden maar paradoxaal genoeg maakt dat juist de zonnige zijde van het leven zonniger.

Pijn uit je leven bannen is niet mogelijk en zelfs onwenselijk. Zonder mislukking en pijn is er geen reden om te groeien. ACT helpt je om de impact van pijn te verminderen. Het laat je de weg zien om effectiever om te gaan met pijn. ACT verbindt je ook met je ware kern en je kernwaarden. Accepteren, loslaten en verbinden zijn drie kernkwaliteiten die bij ACT horen zoals de zee bij het strand hoort.

“Als je zou weten hoe groots je bent zouden alle problemen gereduceerd worden tot peuleschilletjes”

Met ACT coaching Friesland naar psychologische flexibiliteit

Het uiteindelijke doel van ACT is het vergroten van je psychologische flexibiliteit. Dit houdt in dat je in staat bent om flexibel om te gaan met alles wat je tegenkomt op je levenspad en dat je vrij bent om te kiezen waar jij voor staat.

Praktijk Wantij loopt graag met je mee en helpt je in de richting van een zinvol en waardevol leven.

Plan kennismakingsgesprek

Flexibiliteit, de kracht van ACT

ACT heeft als doel om je psychologische flexibiliteit te vergroten. Hoe flexibeler je in het leven kunt staan hoe gemakkelijker je om kunt gaan met de pijnlijke kant van het leven en hoe bewuster je de vreugdevolle momenten kunt ervaren. Zelfs hele kleine stapjes in die richting kunnen al het verschil maken waardoor je meer vrijheid en ruimte kunt ervaren.

ACT gaat over het kunnen en mogen ervaren van wat er is. Dat lijkt heel eenvoudig maar dat is het allerminst.

Mensen hebben complexe hersenen, dat geeft ons veel voordelen ten opzichte van andere wezens op aarde. Wij kunnen met onze hersenen complexe vraagstukken oplossen, we leren van onze ervaringen in het verleden en passen die kennis toe in de toekomst. We krijgen gaandeweg steeds meer ervaring.

Dat proces begint zodra we zijn geboren en zal doorgaan tot we de aarde weer verlaten.

Het is een heel bijzonder en zeer waardevol proces, het geeft ons ongekend veel mogelijkheden. We leren al vroeg om pijnlijke situaties te vermijden en succesvolle gedragingen te herhalen. Toch brengt het ons niet enkel voorspoed. Je hebt het vermogen om met je gedachten in het verleden te zijn en daarbij te bedenken dat deze situatie ook in de toekomst zou kunnen gebeuren.

Op zich geen verkeerde gedachte en toch ontstaat daardoor vaak onnodig veel pijn en lijden.

Gedachten roepen namelijk emoties op en daar wringt de schoen.

Als wij aan een vervelende situatie denken die in het verleden heeft plaatsgevonden dan roept dat een emotie op in het nu, dit moment. Als wij ons dan ook nog eens realiseren dat dit in de toekomst weer zou kunnen gebeuren dan voelen we nu niet alleen de emotie van het verleden maar ook nog eens angst voor iets in de toekomst.

Daar ligt de oorzaak van veel pijn en lijden.

“Neem een voorbeeld aan de tijd die gaat nooit tegen zichzelf in”

Het goede nieuws

Praktijk Wantij helpt je graag op jouw weg naar meer flexibiliteit, vrijheid en een waardevol leven.

Wat kan ACT coaching voor jou betekenen:

  • Bewustwording, Je wordt je bewust van je gedachten en de daarbij behorende emoties, dat geeft je de mogelijkheid om beperkende gedachten om te buigen naar gedachten die je meer vrijheid geven
  • De Onvermijdelijkheid accepteren, Je leert hoe je kunt accepteren dat er altijd situaties zullen zijn die pijn veroorzaken. Je verzet hiertegen veroorzaakt juist nog meer pijn.
  • Rust en ruimte vinden, in het moment, hier en nu, vind je de rust en de ruimte om keuzes te kunnen maken die voor jou waardevol en zinvol zijn.
  • Je observerende zelf, wij als mensen hebben de unieke mogelijkheid om onszelf te kunnen observeren. Dat gegeven kunnen we gebruiken om meer van onszelf te zien en te begrijpen en om je leven zelf richting te geven.
  • Waarden en kwaliteiten, het zoeken naar je kernwaarden en je kwaliteiten en van daaruit gaan leven maakt je leven waardevol en zinvol. Je kunt op ieder moment kiezen om je daardoor te laten leiden.
  • Actie ondernemen, je leven wint aan kwaliteit door acties te ondernemen die toegewijd zijn aan je waarden.
  • Loskoppelen, je niet langer identificeren met beperkende gedachten en overtuigingen en in plaats daarvan bewust kiezen voor de weg die leidt naar meer vrijheid.

Stop met vechten en verzet. Word je bewust van je gedachten en gevoelens. Sta jezelf toe je te verbinden met jezelf en alles wat in jou leeft. Gebruik je kernwaarden om je leven op een positieve manier vorm te geven en dat alles uit liefde voor jezelf.

Praktijk Wantij vertrouwt op jouw innerlijke kracht die van jou een bijzonder, mooi en waardevol mens maakt.

Tarieven

Uurtarief

ACT-coaching op uurbasis

90

Per dagdeel

ACT-coaching per dagdeel

245

Staffelkorting bij afname van meerdere dagdelen ineens. Vind meer informatie op de tarieven pagina.
*Tarieven zijn inclusief BTW.

friesland coaching tineke hovius coach

Ben je toe aan verandering?

ACT-coaching helpt je bij je zoektocht, geeft je inzicht en zet je in beweging. Vind je eigen levenstroom en houd deze vast.
Verander problemen in uitdagingen en vind rust terwijl het leven om je heen stroomt, dan weer rustig kabbelend en dan weer als een kolkende massa.

Als ACT-coach in Friesland help ik je graag!
Voel je vrij om een kennismakingsgesprek in te plannen of neem contact op voor meer informatie.