Skip to main content

Loopbaan coach

Loopbaancoaching Friesland

De loopbaancoach helpt je met alle vragen en problemen die werk gerelateerd zijn.

 • Welke plek neemt werk in in jouw leven?
 • Hoe belangrijk is jouw carrière voor jou?
 • Hoe veel voldoening en plezier haal jij uit je werk?
 • Waar sta je voor als het om je loopbaan gaat?
 • Hoe los jij problemen op je werk op?
 • Wat is jouw drive om te werken?
 • Waar wil je beter in worden?

Wat is jouw doel?

Waar wil jij aan werken en wat wil je bereiken?

 • Met plezier werken, een groot deel van je leven besteed je aan je werk, hoe fijn zou het zijn om daar plezier en voldoening uit te halen
 • Problemen in je werk oplossen, spelen er bepaalde dingen op je werk die je graag op wilt lossen zodat je weer met plezier verder kunt?
 • Een andere richting kiezen, wat kom daarbij tegen, hoe pak je het aan, waar liggen je kansen, waar liggen je kwaliteiten en hoe zet je die in.
 • Samenwerken, positief, constructief en doelgericht samenwerken is een kunst. Zoveel mensen zoveel meningen, zoveel manieren. Hoe werkt het?
 • Communiceren, kunnen zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Communicatie begint met luisteren, niet alleen met je oren maar met alle zintuigen die je bezit. Spreken met respect helder, positief en constructief.
 • Balans tussen werk, alle andere rollen en jou zelf, Hoe manage je je eigen leven, wat is de juiste verhouding en balans tussen je werk en alle andere rollen die je in je leven hebt. Wat is praktisch haalbaar, wat geeft je plezier en hoe blijf je weg van overspannenheid en burn-out.
 • Uitdaging, waar word jij warm van? Waar droom je van? Hoe vertaal je dat in de praktijk?
 • Energie vraagstukken, ben je nog in staat om voldoende te ontspannen en op te laden. Zijn er aanwijzingen dat je overspannen bent of zelfs al burn-out [link naar Burn-out coaching]
 • Stoppen met werk, een nieuwe invulling vinden, waar ga je voor en wat zijn de valkuilen. Een goede voorbereiding is het halve werk en voorkomt teleurstelling op termijn.

“Laat je hart spreken en je weet niet wat je hoort

Loopbaancoaching onderzoekt jouw werk- en levenbalans

De plek die je werk inneemt in je leven kan voor iedereen verschillend zijn. Je kunt werken omdat er simpel brood op de plank moet komen of je werkt omdat werk je leven is. Alles is mogelijk en ook alles is goed zolang je tevreden bent met wat je doet, hoe je het doet en wat het je oplevert.

Omdat werken vrijwel altijd wel een bepaalde vorm van noodzaak in zich heeft is het per definitie ook vatbaar voor onbalans, gevoelens van ontevredenheid, uitputting en andere problemen.

Werk is in principe ruilhandel, je levert iets waarvoor je iets ontvangt.

Wat je levert heeft iets gekost zoals tijd, inspanning, kennis, kunde, geld, ervaring, materiaal, denkwerk, inzet, lichamelijke arbeid, enthousiasme, inspiratie etc.

Wat je ervoor ontvangt is geld, erkenning, status, plezier, materie, inspiratie, enthousiasme, positiviteit etc.

Loopbaancoaching gaat verder dan alleen jouw carrière

De vraag is brengt jouw loopbaan of carrière jou wat je verdient en is datgene wat je verdient ook de vorm waarin je het zou willen verdienen. Dit zijn vragen die verder gaan dan alleen je loopbaan, werken beslaat een groot deel van je leven niet alleen in tijd. In je werk kun je uitdrukking geven aan je kernwaarden en kun je beloond worden op het vlak van je kern behoeften.

Praktijk Wantij werkt gemotiveerd, geïnspireerd, intuïtief, met plezier en vanuit het hart samen met jou aan jouw werkgeluk en carrière.

Wat kan je verwachten van de loopbaancoach bij Praktijk Wantij?

 • Bewustwording, samen kijken naar hoe jouw loopbaan eruitziet en welke plek het inneemt in je leven.
 • Kosten en baten, onderzoeken wat werk je kost en wat het oplevert. Dat klinkt als een eenvoudige optel- en aftreksom maar niets is minder waar. Veel van de kosten en opbrengsten zijn verborgen. Het is een verdieping van bewustwording.
 • Wensen, kwaliteiten, behoeften, Wat heb je nodig om (meer) voldoening en plezier uit je werk te halen. Waar ben je goed in. Welke behoeften wil je (meer) vervullen. Hoe gemotiveerd ben je.
 • Overzicht creëren, alles wat we hebben onderzocht plaatsen we in een overzicht en daarmee in perspectief. We stellen de belangrijkheid van ieder item vast. Dit overzicht bevat ook praktische zaken en haalbaarheid. Er kan worden gewikt en gewogen.
 • Keuze’s maken, er is veel mogelijk en misschien ook wenselijk. Als er iets om verandering vraagt zullen er op een bepaald moment keuzes moeten worden gemaakt en knopen worden doorgehakt. Dat vraag om een grote mate van zorgvuldigheid.
 • Denken in mogelijkheden, omdenken en out-of de box, gedreven door inspiratie, enthousiasme en creativiteit ontstaan er nieuwe inzichten en mogelijkheden. Het zijn de kersen op de taart.
 • Praktische uitvoering, wat er ook uitkomt, hoe groot of hoe klein de gevraagde actie ook zal zijn dit is de tijd om te handelen. Het effectueren van de genomen beslissing(en) is de laatste fase van het veranderingstraject. Het is een vorm van de daad bij het woord voegen. Slagvaardig en krachtig je weg gaan.
 • Evalueren, alles heeft zijn beslag gekregen, nu is het tijd om de balans op te maken. Hebben de veranderingen geleid tot de doelen die je je zelf hebt gesteld? Zijn de problemen opgelost, heeft het geleid tot meer voldoening, erkenning en plezier?

Met welke loopbaancoaching vraag je ook naar Praktijk Wantij komt:

Geïnspireerd werken vanuit motivatie, kernwaarden, plezier en het hart, dat is waar loopbaan coaching Friesland zich sterk voor maakt.

“Potentie zit werkelijk in alles, zeker in jou! “

Tarieven

Loopbaancoaching bij Praktijk Wantij heeft 2 mogelijkheden

Voor privé personen

loopbaancoaching op uurbasisloopbaancoaching per dagdeel

90
245

Voor werkgevers

loopbaancoaching op uurbasis

130

Staffelkorting bij afname van meerdere dagdelen ineens. Vind meer informatie op de tarieven pagina.
*Tarieven zijn inclusief BTW.

lifecoach friesland coaching tineke hovius

Ben je toe aan verandering?

Loopbaancoaching helpt je bij je zoektocht, geeft je inzicht en zet je in beweging. Vind je eigen levenstroom en houd deze vast.
Verander problemen in uitdagingen en vind rust terwijl het leven om je heen stroomt, dan weer rustig kabbelend en dan weer als een kolkende massa.

Als loopbaancoach in Friesland help ik je graag!
Voel je vrij om een kennismakingsgesprek in te plannen of neem contact op voor meer informatie.