Skip to main content

Wat is coaching

Coaching is een proces waarbij een coach je helpt om op een interactieve manier een doel te bereiken. Lifecoaching zet je aan om met effectief gedrag je doel of doelen te behalen. Je ontwikkelt en vergroot je bewustzijn en je zelfvertrouwen. Je bent in staat om nieuwe mogelijkheden te exploreren en leert ze toe te passen in je leven. Kortom je werkt aan persoonlijke groei.

praktijk-wantij-lifecoach-friesland-coaching-vormenOns probleem in een notendop

Het is bijzonder moeilijk om objectief naar jezelf te kijken. Wij mensen zijn gewend om vanuit onze binnenwereld naar de buitenwereld te kijken. Je binnenwereld is echter bepalend voor wat je in de buitenwereld ziet en ervaart.

Vanaf het moment dat we worden geboren begint het proces van ervaren en aan iedere ervaring een betekenis toekennen. De omgeving waarin je wordt geboren speelt daarin een grote rol. Daarnaast hebben we allemaal onze eigen blauwdruk waarmee we de wereld in gaan die zeker ook een rol speelt in hoe je je leven zich ontwikkelt.

Voor alle mensen geldt dat ze in de loop van hun leven kleinere of grotere ervaringen opdoen die pijnlijk zijn. Deze butsen en builen maken dat we vanaf het ontstaan ervan alles zullen doen om soortgelijke ervaringen te vermijden. Ons brein is erg goed in het opslaan van deze herinneringen. Op zich bijzonder nuttig want ze hebben een beschermende rol. Als het daarbij zou blijven zou er niets aan de hand zijn maar ons denken is heel slim, zonder dat we het door hebben extrapoleren we onze trauma’s naar heel veel andere situaties. We ontwikkelen ingewikkelde systemen om ons te beschermen tegen toekomstige situaties die schadelijk zouden kunnen zijn. Het paradoxale is dat we ons daardoor juist ook in de vingers snijden en dat doet net zo goed pijn.

Het nut van coaching

Lifecoach Praktijk Wantij uit Friesland helpt je om naar je binnenwereld te gaan en te ontdekken wat zich daar afspeelt. Inzicht krijgen in wat je belemmert om te groeien en je doelen te behalen.

In veel gevallen gaat het niet eens om concrete doelen maar eerder om meer plezier, geluk, tevredenheid en vrijheid te ervaren. Ons beschermende mechanisme heeft ervoor gezorgd dat we in onszelf door de bomen het bos niet meer zien. Het kwijtraken van het overzicht en de regie over je eigen leven is net zo pijnlijk als een hele specifieke aanwijsbare pijnlijke ervaring die iedereen onmiddellijk begrijpt.
Coaching Praktijk Wantij Home FrieslandCoach Tineke Hovius weet als geen ander wat het betekent om het perspectief te verliezen.  Perspectief verliezen is eigenlijk een beetje doodgaan. Perspectief geeft hoop en toekomst. Een bekend spreekwoord zegt “hoop doet leven”. En zo is het precies!

Coaching is voor Praktijk Wantij naast je lopen en samen op zoek gaan naar de weg om datgene wat je wilt of ambieert te bereiken. Tineke heeft een goed ontwikkelde intuïtie en luistert met alle zintuigen, ze biedt je rust en structuur om dat te bereiken wat je voor ogen hebt.

Vormen van coaching

Welke vorm van coaching je nodig hebt hangt af van je specifieke wens of situatie. Praktijk Wantij staat je met liefde bij in je proces. Of het nu gaat om

  • Levensvragen
  • Burn-out of overspannenheid
  • Rouw- en verlies
  • Loopbaan
  • Werk
  • Zingeving
  • Spiritualiteit
  • Keuzes maken
  • Persoonlijke groei in z’n algemeenheid
  • Of wat jou ook maar bezighoudt…

praktijk-wantij-lifecoach-friesland-coachingOntdek wat lifecoaching voor jou kan doen

Het uitgangspunt bij alle vormen van coaching ben jij als persoon, je verhaal en je situatie.
Praktijk Wantij uit Friesland helpt je met coaching op de manier die bij je past. Neem contact met mij op of plan jouw gratis kennismakingsgesprek.